Dethmer Kupers

 • Personalia

  Ik ben geboren en getogen in Groningen en zoals het een echte noorderling betaamt ben ik van nature nuchter en pragmatisch. Deze karaktereigenschappen komen goed van pas bij mijn werkzaamheden als bedrijfsjurist. Na mijn studie Rechten in Groningen ben ik in de advocatuur aan de slag gegaan. Ik ben 15 jaar als advocaat werkzaam geweest op verschillende rechtsgebieden. Sinds 1 januari 2015 zet ik die kennis en ervaring in als zelfstandig bedrijfsjurist voor elke onderneming, organisatie of instelling die juridische ondersteuning nodig heeft.

 • Visie

  Mijn motto is: voorkomen is beter dan genezen. Ik zet mij in om problemen tegen te gaan voordat deze escaleren om zo te voorkomen dat mijn klanten onnodig veel tijd en energie kwijt raken aan het oplossen van uit de hand gelopen zaken. Daarnaast geloof ik in directe communicatie en een transparante manier van werken. Als zelfstandig bedrijfsjurist heb ik de vrijheid en flexibiliteit om op locatie te werken. Deze manier van werken zorgt voor korte communicatielijnen en de dossiers waarmee ik moet werken zijn op deze manier binnen handbereik, wat zowel de efficiency als de betrokkenheid bij de klant vergroot. Door vaste prijzen te hanteren zijn de kosten en baten voor mijn klanten direct duidelijk

 • Werkervaring

  15 jaar advocatuur, waarvan zeven jaar op een kantoor in Assen en acht jaar bij BENK Advocaten te Groningen, waarvan de laatste zes jaar tevens als partner/maat van de maatschap. In deze periode heb ik kennis en ervaring opgedaan op verschillende rechtsgebieden waarbij ik geprocedeerd heb tot en met de Hoge Raad.

   

  Relevante rechtsgebieden en proceservaring: 

  • vastgoedrecht / bouwrecht 1 , 2 , 3 )
  • ondernemingsrecht / faillissementsrecht1 , 2 )
  • aansprakelijkheidsrecht / contractenrecht1 , 2 )
  • arbeidsrecht1 )
 • Educatie

  Mijn Meester-titel heb ik behaald na het afronden van de studie Recht & Bedrijfswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Als advocaat ben ik jaarlijks bijgeschoold op de voor mij relevante rechtsgebieden. De opleidingen die ik zoal heb gevolgd zijn:

   

  2002 - 2014: Permanente Opleiding Advocatuur, diverse opleidingsinstellingen
  2009 - 2010: Specialistenopleiding Onroerend Goedrecht, Grotius Academie Nijmegen
  2007 - 2008: Leergang Insolventierecht, Postacademisch Onderwijs Rijksuniversiteit Groningen
  2000 - 2003: Beroepsopleiding Advocatuur
  1994 - 1999: Recht & Bedrijfswetenschappen, faculteit Rechtsgeleerdheid, Rijksuniversiteit Groningen